Escape the Room * Istoria Jocului

Primul joc video de acest tip datează încă din 1988, atunci când John Wilson a lansat „Behind Closed Doors“, o aplicaţie de tip text adventure, prin comenzi scrise, în care jucătorul trebuia să evadeze dintr-o cameră folosind diverse obiecte. Termenul „Escape the Room“ a fost lansat în 2001, odată cu jocul „Mystery of Time and Space“ (MOTAS). Succesul a fost atât de mare, încât în următorii ani s-au dezvoltat sute de mii de programe similare. Acestea au stat la baza crearii jocurilor reale.

Cel mai vechi joc Escape the Room in marime naturala, “Origin”, a fost creat in 2006, in Silicon Valley, de un grup de programatori. Misterele si provocarile din joc au fost inspirate din munca Aghatei Christie si au facut din aceasta camera o atractie populara. Aceasca camera este celebra si pentru că, de-a lungul celor noua ani de existenţă, doar 23 de oameni au reuşit să elucideze misterele camerei în cele 60 de minute.

Istoria Jocului Escape the RoomCu doi ani mai târziu, in 2008, a fost lansat în Japonia REG ( Real Escape Game ). Takao Kato, creatorul acesteia in varsta de 35 de ani, a creat si o revista cu acelasi nume. Aceasta a stat la baza raspandirii acestui concept, care a prins și ulterior a fost reinterpretat și adaptat în sute de alte colțuri ale lumii.

România a apărut pe harta mondială a jocurilor de tip Escape the Room în anul 2013, atunci când mai mulţi antreprenori din Cluj şi Timişoara au decis să-şi încerce norocul, amenajând locaţii. A urmat in 2014 si Bucureşti.

Complete Escape Room Bucuresti a aparut in iulie 2015 si prin tematicile camerelor sale The Maze si Upside Down a adus ceva nou pe piata bucuresteana.

Astazi, in 2015, sunt peste 2800 de astfel de jocuri Escape the Room in intreaga lume.

Comments

comments

Leave a Reply